Τίποτα στα σοβαρά

 

1

 

Τελικά αν ζεις για λίγο –λίγο, το τονίζω- στην Ελλάδα, μπορείς να περάσεις εξαιρετικά. Και τούτο διότι είναι μια χώρα που βγάζει άφθονο γέλιο σε αυτόν που δεν είναι αναγκασμένος να τη ζει και να την υφίσταται καθώς τα πάντα στην Ελλάδα είναι κωμικοτραγικά, γκροτέσκ.

Γιατί, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση διαβάζοντας την ανακοίνωση των αναρχικών στο γνωστό ιστότοπό τους όπου με δάκρυα αληθινής μετάνοιας, αντάξιας ενός Πέτρου και μιας Μαγδαληνής, ζητούν «ταπεινά συγγνώμη» που έδειραν μέλη των αριστερών σχημάτων;
Και προς Θεού, μη σχηματίσει κανείς κακή εντύπωση για αυτούς τους τόσο κομ ιλ φο μπάχαλους: τους ΚΝΙτες ήθελαν να σαπακιάσουν αλλά όπως πολλοί και διάσημοι στρατιωτικοί ηγήτορες της Ιστορίας «προδόθηκαν» από το μη αξιόπιστο σύστημα πληροφοριών τους, παρά το γεγονός ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«γνωρίζαμε πως το μπλοκ της ΚΝΕ προσεγγίζει το Πολυτεχνείο από την Πατησίων, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τονίσαμε να επιβεβαιωθεί διπλά και τριπλά ότι το εν λόγο μπλοκ ήταν όντως της ΚΝΕ. Η τραγική ‘’επιβεβαίωση’’ ήρθε και κινηθήκαμε προς το μπλοκ.»

Διότι οκ, τους ΚΝΙτες να τους δείρεις, μάλιστα. Αλλά το μπλοκ της ΝΑΡ; Ντροπής πράγματα που οι αναρχικοί ουγκ δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους. Κι εντάξει, υπάρχουν διαφωνίες και με τους συντρόφους της «επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς» αλλά όχι και ξύλο, είπαμε. Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε.

Κι εδώ βεβαίως πρέπει να καταγγείλουμε και ορισμένα σκοτεινά σημεία: γιατί το μπλόκ των αριστεριστών πήγε από την Πατησίων; Δηλαδή η Στουρνάρη δε βόλευε; Ποιος εγκάθετος προβοκάτορας παρέσυρε τους αγνούς συντρόφους με αποτέλεσμα να φάνε το ξύλο της αρκούδας; Μήπως κάποιος που ήθελε να βγάλει το κακό όνομα στους αναρχομπάχαλους ότι –άκουσον άκουσον!- δέρνουν και αριστεριστές κι όχι μόνο ΚΝΙτες;

Απαράδεκτη δε κρίνουμε και τη συμπεριφορά της ΚΝΕ. Πώς τολμάτε αγαπητοί ΚΝΙτες να μη συνεργάζεστε, να πάτε από την Πατησιών όπου σας περιμένουν με μπουκέτα, χωρίς τριαντάφυλλα ή γαρύφαλλα, οι αναρχικοί αγωνιστές για να σας ρίξουν ένα μπερντάκι; Δεν ντρέπεστε; Δεν κοκκινίζετε έτι περισσότερο, μιας και για ακόμη μία φορά, με την απαράδεκτή στάση σας, ντροπιάζετε το κίνημα.

Αυτό είναι όμως το κακό των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κάνεις εσύ το σχέδιό σου, είσαι στα γεμάτα σου, επί χάρτου έχεις συντρίψει τον εχθρό αλλά υπάρχει πάντα μια αναγκαία παράμετρος για να ευοδωθούν τα μεγαλοφυή σχέδιά σου: να συνεργαστεί κι ο ίδιος ο εχθρός.

Αυτή είναι η χώρα. Με σαλτιμπάγκους ακόμη και τους αναρχικούς της.

 

Υ.Γ. Αναλόγου βλακείας επίθεση φαντάζομαι μόνο οι χρυσαυγίτες θα έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν δέρνοντας είκοσι μαζί, ως συνήθως, κανέναν ηλιοκαμένο Πατησιώτη, μπερδεύοντας τον με σκουρόχρωμο αλλοδαπό. Αλλά αυτοί, ως γνήσιοι φασίστες, δε ζητάνε συγγνώμη μετά αφού, ως γνωστόν, τα άκρα διαφέρουν!

 

Β.Κ. ή κατά κόσμον Σουλεϊμάν αλ Κανουνί.

Advertisements