Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατασταση

1

 

Διαβάζουμε στα «ψιλά» των ειδήσεων για τις εκδηλώσεις του πολυτεχνείου της χθεσινής ημέρας:

Πρώτον, ο πρωθυπουργός σχεδόν αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα των παρευρισκομένων και λίγο αργότερα σύμφωνα με την ειδησεογραφία φέρεται να είπε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μιλούν στο όνομα του λαού δήθεν αντιεξουσιαστές (sic), που ελέω μιας εξουσιοδότησης που δεν τους έδωσε κανείς, θεωρούν ότι μπορούν να έχουν την εξουσία της ζωής και του θανάτου»

Πάει η «δίκαιη οργή», ο «πόλεμος κατά της νεολαίας» που κατήγγειλε μαζί με τον Αλαβάνο επί «κουρασμένου», τώρα τα πρώην συντρόφια έγιναν «δήθεν αντιεξουσιαστές» και ευτυχώς που δεν είμαστε στη δεκαετία του 30 να βλέπαμε και «νύχτες των μεγάλων μαχαιριών» όπου οι Στάλιν και Χίτλερ μακέλευαν όσους από τα πρώην μαντρόσκυλα τους θεωρούσαν «ζωηρούς».

Αλλά είχε και συνέχεια. Όταν το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην Αμερικανική πρεσβεία, ακούστηκαν λέει αποδοκιμασίες από τα άλλα μπλοκ ενώ η αστυνομία διατηρούσε μια διακριτική πλην αισθητή παρουσία για το φόβο των Ιουδαίων.

Χώρια φυσικά το ότι οι «δήθεν εξουσιαστές» πλέον έχουν διαρρήξει την όποια συμμαχία με τον τραγέλαφο-τσίρκο και έχουν αρχίσει να βαράνε τα νταούλια στα παλιά λημέρια… Επεισόδια και καταστροφές μετά από πολύ καιρό και πάλι στα Εξάρχεια.

…και θυμόμαστε τη ρήση του «Αλέξη» όταν είπε στον Πάγκαλο στον αλησμόνητο εκείνο «Δεκέμβρη» του 2008 από ότι θυμάμαι, τη ρήση του Μάο Τσε Τουνγκ «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση» (Πολιτικό αισθητήριο δεκαπεντάχρονου)

Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ο άλλος νομίζει ότι ο δαιμονικός δράκος που έχει καβαλήσει, θα τον κουβαλάει εσαεί στους ώμους του. Έλα όμως που το θηρίο είναι απειθάρχητο, αχόρταγο, θέλει τροφή, έχει αρχίσει να τσινάει και η χώρα είναι έρημος…

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση…», ε;

Είσαι σίγουρος;

ΚΚ2

 

 

Advertisements