Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 15/11/2015

1

 

«Θα ζητήσουν πίσω τα κλεμμένα όνειρα, την κλεμμένη παιδεία, τα κλεμμένα λεφτά;Για τα τελευταία σαράντα χρόνια;» λέει ο ακροατής. Ρε Μπόζο, αν δεν ήταν αυτά τα σαράντα χρόνια, την Ευρώπη ακόμη σε καρτ ποστάλ θα την έβλεπες. Τίποτα δεν έκαναν λάθος στο μείγμα των ψεκασμών ρε πούστη μου ;

 

Η πλάκα είναι ότι εμείς συμφωνούμε με τις αλλαγές στις 100 δόσεις αλλά άντε να το πει η εθνοσωτήριος σ’εκείνους που κορόιδεψε.

http://www.capital.gr/tax/3080679/poious-tha-plixoun-oi-allages-stis-100-doseis

 

«Κενός λόγος αποδεικνύεται η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει η «Κ», από τα οποία προκύπτει ότι ελάχιστα έχουν γίνει, κυρίως εξαιτίας της παρατηρούμενης αδράνειας, ενδεχομένως και της αδιαφορίας. Από τον περασμένο Μάιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει στα χέρια του μακροσκελή επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Παν. Αθανασίου που περιγράφει με λεπτομέρειες τόσο τα δυνητικά οφέλη από τον έλεγχο των λιστών όσο και το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, που, αν δεν αντιμετωπιστεί, μοιραία θα οδηγήσει στην παραγραφή των υποθέσεων αλλά και στην απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ισοδύναμα.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου με επιστολή του στις 25 Μαΐου, περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί ως προς το θέμα στελέχωσης των υπηρεσιών. Θέλοντας μάλιστα να καταδείξει την αναγκαιότητα ενίσχυσης του προσωπικού, επισημαίνει στον πρωθυπουργό ότι με 20 ελεγκτές κατόρθωσαν, υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες, να βεβαιώσουν φόρους που αγγίζουν τα 270 εκατ. ευρώ από τον έλεγχο περίπου 30 υποθέσεων. Συνολικά, είχε υπολογισθεί από τον πρώην υπουργό κατά της Διαφθοράς Παν. Νικολούδη ότι θα μπορούσαν να εισπραχθούν περί τα 2,5 δισ. ευρώ.»

Είχαμε προτεραιτότητες κύριε Αθανασίου. Καθαρίστριες, σχολικοί, φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, γκόμενες/οι, μην είστε ανάλγητος.

Συναγερμός από τους εισαγγελείς

 

«Τσακαλώτος – Σταθάκης με κουαρτέτο: Διαπραγματεύσεις επί της ελληνικής πρότασης για τα κόκκινα δάνεια»

«Διαπραγματεύσεις επί της ελληνικής πρότασης» δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει πιο αστείος ο τίτλος αλλά δεν είναι από την Αυγή, από το ΒΗΜΑ είναι.

Τσακαλώτος – Σταθάκης με κουαρτέτο: Διαπραγματεύσεις επί της ελληνικής πρότασης για τα κόκκινα δάνεια

 

«ΕΣΗΕΑ: Θα μας βρουν όλους απέναντι για το Αγγελιόσημο»
Pleasant, yes ?

ΕΣΗΕΑ: Θα μας βρουν όλους απέναντι για το Αγγελιόσημο

 

Προσπάθησε τώρα να καταλάβεις πως αισθάνεται ο Γάλλος. Φοβάται να πάει για τσιγάρα, να πάει στη δουλειά του. Φοβάται να βγει από το σπίτι και επειδή είναι υποχρεωμένος να το κάνει παίρνει μαζί του και το φόβο και κοιτάζει συνεχώς γύρω του. Ο Γάλλος που μπορεί ας πούμε να είναι το φιλήσυχο ανθρωπάκι που στη ζωή του δεν πείραξε μυρμήγκι αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να φοβάται. Να κυκλοφορεί μια κοινωνία με το νου της όπως λέμε. Πρέπει να είναι τρομακτικό συναίσθημα. Όλο αυτό το πέπλο της ανησυχίας πλανάται και γίνεται αισθητό στον αέρα και σφίγγει τα δάχτυλα από φόβο όμως όχι από δύναμη. Κακά τα ψέματα, όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το θηρίο η λογική πάει περίπατο. Χρειάζεται να υπάρχει ηγέτης που θα εμπνεύσει χωρίς φόβο και θα υποδείξει τον αντίπαλο προς εξαφάνιση.

ΥΓ Όπως έγραψε και φίλος λίγο πριν, την αυτοκριτική της η Ευρώπη θα την κάνει όταν θα πάψει να απειλείται. Τα ωραία λόγια είναι για τα αμφιθέατρα και από την ασφάλεια του μη απειλούμενου, ασφάλεια η οποία btw δεν υπάρχει πλέον. Σκεφτείτε λοιπόν ,μερικοί ανόητοι, ότι το επόμενο Charlie Hebdo και Μπατακλάν μπορεί να λέγεται Athens Mall ή Cosmos και , το απεύχομαι φυσικά, να τυχαίνει να ψωνίζει εκεί κάποιος που αγαπάτε. Γιατί τα όμορφα ανέξοδα λόγια, όμορφα λέγονται.

 

«Τζιτζικώστας: Πέντε άξονες για την ανάπτυξη της οικονομίας
Όσον φορά στην ανάπτυξη, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε πέντε άξονες, οι οποίοι όπως είπε, πρέπει να στηρίζονται σε διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν θα βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις»

Για να μη λέτε ότι δεν έχουμε χιούμορ. Πιο αέρας της μπούρδας, πεθαίνεις

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

 

Advertisements