Ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τα κάνει όλα.

1

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τα κάνει όλα

από το Ζιζάνιο για το Παρατηρητήριο

———————————-

Σας ξενίζει, ή σας φαίνεται παράλογο το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε διαδήλωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ;
Κακώς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα κάνει όλα!

Πριν λίγους μήνες, επί κυβερνήσεως της πρώτης, πρώτη φορά αριστερά, σε ένα τηλεοπτικό πάνελ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεουτσάκος (ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) και ο κ. Πανούσης (τότε ως υπ.προστασίας του πολίτη). Ήταν οι μέρες που γινόταν η κατάληψη στο κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αιτήματα την αποφυλάκιση και τα δικαιώματα τρομοκρατών.

Ο κ. Πανούσης τότε, ως υπουργός, είχε πάρει την απόφαση να επέμβει η αστυνομία ώστε να σταματήσει η κατάληψη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, ως κόμμα, κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας επειδή ήταν εναντίον στο δικαίωμα της κατάληψης. Ταυτόχρονα όμως, υποστήριζε πως η κατάληψη γίνεται από περίεργα στοιχεία, καθοδηγούμενα από ξένες δυνάμεις, που σκοπό έχουν να πλήξουν τον θεσμό.

Εκείνο το πρωινό λοιπόν, ο κ. Πανούσης λέει πως στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα κενό. Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τη νόθα κατάληψη ταυτόχρονα. Κανονικά, θα έπρεπε να βγει να καταγγείλει την καθοδηγούμενη από ξένα κέντρα κατάληψη και όχι την αστυνομία που «καθάρισε» τους πράκτορες…

Το μυαλό του Λεουτσάκου, εμφανώς σε σύγχυση, δεν μπορεί να αντιληφθεί το σκεπτικό του Πανούση και λέει στους συνομιλητές του πως, δεν κατάλαβε.

Πανούσης και Γεωργιάδης, του εξηγούνε πως δεν μπορεί να καταγγέλλεις μια νόθα, καθοδηγούμενη από ξένα στοιχεία, κατάληψη και την ίδια στιγμή την κυβέρνησή ΣΟΥ που συνέβαλε στο να σταματήσει η ψεύτικη κατάληψη.

Μόλις ο Λεουτσάκος αντιλαμβάνεται, λέει το ασύλληπτο «επ’ ευκαιρίας να εξηγήσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τα κάνει όλα!». Έπειτα και ενώ έχει κατανοήσει, συνεχίζει να υποστηρίζει το ίδιο «εγώ λέω πως δεν χρειάζεται η παρέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη, διότι δεν υπήρχε κατάληψη. Ήταν τσίγκινη».

Μετά από όλα αυτά θέλω να καταλήξω στο εξής.
Μην νομίζετε πως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς τον Λεουτσάκο, είναι κάτι διαφορετικό.
Μπορεί να φάσκει και να αντιφάσκει ταυτόχρονα.
Μπορεί να κυβερνά και ταυτόχρονα να απεργεί εναντίον της κυβέρνησής του.
Μπορεί να παίρνει βαρύτατα μέτρα κατά των οικονομικά αδυνάτων και ταυτόχρονα να αγωνίζεται γι’ αυτούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα κάνει όλα!

Αν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης δεν ήταν κόμμα, αλλά “ιδεολογία”, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα, είναι “φαινόμενο”.
Kαι αυτό θα το εξηγήσουμε άλλη φορά.

Μπορείτε να δείτε τον απολαυστικό διάλογο Λεουτσάκου, Γεωργιάδη, Πανούση εδώ: Κόντρα Λεουτσάκου – Άδωνι

Advertisements