Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 10/11/2015

1

 

Μπορεί βέβαια ο Ευκλείδης να ήθελε να πει κάτι άλλο και όχι αυτό περί θυμάτων και επιτυχίας. Μπορεί ας πούμε να ήθελε να πει σκέτο «θύματα αλλά δεν βοηθούν και αυτά τα Grenglish που έχει για μητρική (γλώσσα).

 

«Κλειστά παραμένουν τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) για πρώτη φορά εδώ και μία εικοσαετία, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες παιδιά τα οποία περιμένουν με αγωνία να αρχίσουν τα μαθήματα.

Μάλιστα πολλοί γονείς εξαναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ΙΕΚ, βάζοντας όμως το χέρι στην τσέπη, αφού απαιτούνται δίδακτρα και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά υψηλά.

Ο λόγος που τα δημόσια ΙΕΚ παραμένουν κλειστά (σ.σ. ενώ έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτωβρίου), όπως τόνισαν στο «Έθνος» παράγοντες από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των Ινστιτούτων, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτές που πρέπει να διδάξουν τους μαθητές των ΙΕΚ, αφού δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ καθώς δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.»

Οι «Σαμαροβενιζέλοι» φταίνε και γι αυτό

Δεν άνοιξαν ακόμη τα δημόσια ΙΕΚ

 

Το περίεργο δεν είναι που οι τρομοκράτες δίναν γραμμή σε ζητήματα αποφυλάκισης συντρόφων..Το περίεργο είναι που δε χαραζαν και οικονομική πολιτική..Αλλά ας είναι..Αυτοί τουλάχιστον διαπραγματεύτηκαν..

 

Η εθνοσωτήριος είναι ακριβώς όπως το επιτελείο στο μπούνκερ που ενώ βλέπει την οριστική κατάρρευση βγάζει φειγ βολάν κατάληψης του Στάλινγκραντ (που θα έλεγε και ο Παναής). Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ χάνουν οι κομμουνιστές.

 

Τάξανε στους συνταξιούχους.
Τάξανε στους δανειολήπτες.
Τάξανε στους φορολογούμενους.
Τάξανε στους ανέργους.
Τάξανε στους συμβασιούχους.
Τάξανε στους φαρμακοποιούς.
Τάξανε στους νησιώτες.
Τάξανε στους αγρότες.
Τάξανε στους μαθητές.
Τάξανε στους νοσοκομειακούς.
Τάξανε σε όποια κοινωνική ομάδα υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα.

Ρε μέχρι και σε τρομοκράτες τάξανε!
Τι είναι τούτοι!!

Και ορίστε τώρα που παραπονιέται το μέλος των πυρήνων πως τους εξαπάτησαν «μας εξαπατήσατε, είστε ψεύτες, δεν μπήκε τίποτα στον νόμο»
Πίστεψαν κι αυτοί απο τη φυλακή πως, «Η ελπίδα έρχεται».

 

Μέλος Πυρήνων: «μας εξαπατήσατε, είστε ψεύτες, δεν μπήκε τίποτα στον νόμο»
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ’παμε αυτά, θα φέρουμε νομοθετήματα…»

Σιγά τους διαλόγους φωτιά.
11 εκατ. πολίτες (πλην καθαριστριών), το ίδιο λένε.

 

Κατά κάποιο τρόπο είσαστε θύματα της μαλακίας του ψηφοφόρου που σας πίστεψε και σας έστειλε στο λάκκο με τα λιοντάρια Ευκλείδη.

 

«Κατά κάποιο τρόπο είμαστε θύματα της επιτυχίας μας», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διότι όπως εξήγησε, οι τράπεζες πρέπει τώρα να ανακεφαλαιοποιηθούν νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο»

Το ότι οι τράπεζες πριν αναλάβει η εθνοσωτήριος (Part 1&2) δεν θα είχαν ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης εντάσσεται στα πλαίσια του ευφυούς σχεδιασμού και είναι συστατικό της επιτυχίας (κλαίω ρε, θα τους κουρέψουν τις καταθέσεις και το θράσος, θράσος)

Τσακαλώτος: Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα – Είμαστε θύματα της επιτυχίας μας

 

Όσοι ακούνε για τον αγώνα προστασίας, της πρώτης κατοικίας από τον Αλέξη πρωθυπουργό, κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά.
Πολλοί, προφανώς πιστεύουν πως αν προστατευθεί η πρώτη κατοικία (π.χ. για εισόδημα 3000ευρω/μήνα και αντικειμενική αξία σπιτιού π.χ. 200.000 ευρώ), αυτό σημαίνει πως όσοι δανειολήπτες δεν πληρώνουν μέχρι σήμερα και πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους και προστατεύεται και η κατοικία τους.
Αν είναι έτσι, τότε όσοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και μέχρι σήμερα πληρώνουν κανονικά, θα πάψουν να πληρώνουν για να προστατευθούν κι αυτοί. Ευκολάκι.
Έτσι, αν σήμερα είναι π.χ. πενήντα χιλιάδες τα κόκκινα δάνεια, μετά θα γίνουν εκατό χιλιάδες (ως συνεπής δανειολήπτης το λέω, θα σταματήσω να πληρώνω κι εγώ)

Άρα, για όσους προκαταβολικά χαίρονται, να ξέρουν πως, προφανώς, θα τεθεί και ένας επιπλέον όρος-δέσμευση, έκπληξη, που θα σε αποτρέπει από το να μην πληρώνεις.
Ποιός θα είναι αυτός;
Αναμένουμε.

Το σίγουρο είναι πως η Τράπεζα δεν θα χάσει τα λεφτά της.

 

Αυτό πάντως που ο Φίλης χαρακτηρίζεται ο «Πάγκαλος» του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να συγκρίνεις κιλότες με γραβάτες, ναι ; Ναι

 

Απο το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Στο δωρεάν ρεύμα σε -100.000 νοικοκυριά.

Βρε «κάνεις χάζι» μ’ αυτούς.

 

Κάποια στιγμή θα το καταλάβετε ότι αν δεν δώσει πράσινο φως το Βερολίνο δεν εκταμιεύεται δόση ούτε για τσιχλόφουσκες. Από πριν την εκλογή του Ολάντ, το 2012, του προστάτη των μοσχαριών το λέμε τότε που βλέπατε «Βοναπάρτη του νότου».

 

Ένα-ένα τα κλείνει τα θέματα του μνημονίου 3 η εθνοσωτήριος. Αν πάμε σε καινούρια «σκληρή διαπραγμάτευση» παίζει να δώσουμε και τη Μακεδονία και 2-3 νησιά. Αλλά οι Άγιοι στις στολές, Άγιοι.

 

«Κλειστά παραμένουν τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) για πρώτη φορά εδώ και μία εικοσαετία, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες παιδιά»

Χιλιάδες παιδιά, θύματα της επιτυχίας τού Τσακαλώτου.

 

«Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η νέα πρόταση της Αθήνας κατεβάζει το ποσοστό των ιδιοκτητών που προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς στο 56% κατά μέσο όρο»

Εχθές ο πρωθυπουργός της εθνοσωτηρίου είπε τους αδύναμους, σήμερα έγινε το 56%

Τι προτείνει η Αθήνα για πλειστηριασμούς, ΦΠΑ και 100 δόσεις

 

Αρχίσαμε να δημοσιοποιούμε «πικάντικες» λεπτομέρειες για τον Πανούση για να μειώσουμε το κύρος της καταγγελίας του. Αυτά είναι, δεν καταλαβαίνετε φυσικά ότι αυτή η τακτική έχει, πλέον, τα αντίθετα αποτελέσματα. Το «ηθικό» που είχατε ετελείωσεν .

 

«Με δήλωσή της αργά το βράδυ της Δευτέρας, η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε επίσης από τον κ. Πανούση «να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει» αλλά «αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης».»

Εγώ συμφωνώ Όλγα αλλά μέχρι χθες του λέγατε να πάει στον εισαγγελέα. Τώρα που πήγε, τι άλλαξε ;

Άγρια επίθεση Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ στον Πανούση

 

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα το μόνο «ραβασάκι» που έστειλε η εθνοσωτήριος ήταν αυτό του ΕΝΦΙΑ που καταργούσε. Η εφορία δεν πιάνεται γιατί δεν είπαν ότι θα καταργήσουν τους φόρους. Στη «διαπραγμάτευση» δε, τους είπαν ότι αν δεν κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα ανακεφαλαιοποίηση και δόση δεν έχει. Αυτό το τελευταίο το είπε ο Ρέγκλινγκ, που εχθές τα Ελληνικά ΜΜΕ είχαν «ανακαλύψει» δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ήταν σύμφωνος με την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους. Φάνηκε ξεκάθαρα από τη δήλωσή του για τις τράπεζες ας πούμε. Και η κοινωνική «χύτρα» ανεβάζει στροφές.

Eurogroup: Μία βδομάδα προθεσμία για να υποχωρήσει η Αθήνα για τα «κόκκινα δάνεια»

 

«Μαξίμου: Εντός των επόμενων ημερών η εκταμίευση της δόσης»
Βλέπεις «Μαξίμου» και καταλαβαίνεις ότι ακολουθεί ανέκδοτο

Μαξίμου: Εντός των επόμενων ημερών η εκταμίευση της δόσης

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements