Δολώνονται τα γίδια;

1

 

Η κυρία Βαλαβάνη ήταν υπουργός της Πρώτης Φοράς Αριστερά. Ξέρετε ποιαν λέω. Εκείνην ντε, που η μαμά της αποδείχτηκε σούπερ-ντούπερ σαΐνι στα οικονομικά και κατάφερε να μαντέψει όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης και να προβλέψει τα capital controls, κάμποσες μέρες πριν τα αποφασίσει ο Μεγάλος Γιάνης με τον Μέγα Αλέξιο.

Μέρος του πλούσιου (1 ή 2 νομοσχέδια κατάθεσε σε 6 μήνες) νομοθετικού έργου αυτής της υπουργού λοιπόν, ήταν η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, για όσους είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η ρύθμιση ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή και προσέφερε ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες να κλείσουν οφειλές πολλών ετών, άμεσα και με μικρές επιβαρύνσεις. Προχώρησαν οι άνθρωποι την διαδικασία για να καθαρίσουν το μητρώο τους, να πάρουν ενημερότητες, να μπορούν να δουλέψουν.

Μεταξύ μας, παραήταν επιεικής ο νόμος και οι δυνατότητες που έδινε επιβράβευαν  τους κατά συρροή μπαταχτσήδες. Αλλά ήταν νόμος του κράτους, τον πίστεψε κόσμος και κοσμάκης, «τσίμπησε» το δόλωμα και μπήκε στην ρύθμιση.

Σήμερα, που μας κυβερνά η Δεύτερη Φορά Αριστερά, μαθαίνουμε ότι η Τρόικα ζητά να αυστηροποιηθεί ο νόμος. Τόσο ώστε ακόμη και μία δόση αν χάσει ο οφειλέτης, να χάνει ολόκληρο το πακέτο της ρύθμισης και να επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση με όλες τις επιβαρύνσεις  να προστίθενται κ.λ.π.

Αυτό, αν το δει κανείς προσεκτικά, δεν έχει και πολύ λογική από την μεριά της Τρόικας. Βέβαια θα μπορούσε να το ζητά για να δώσει μήνυμα αυστηρότητας. Αλλά δεν μοιάζει πολύ λογικό αυτή την ώρα, από την μεριά της.

Γι’ αυτό και ο κυρ-Διάολος διαφωνεί με αυτό το σκεπτικό. Οι Διαβολικές υποψίες πέφτουν στην κυβέρνηση που, ανίκανη να εισπράξει τα κανονικά προϋπολογισμένα έσοδα, ψάχνει να βρει τρόπους πίεσης ώστε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Για να το πούμε απλά, η υποψία είναι πως η Πρώτη Φορά Αριστερά δόλωσε το αγκίστρι με ζωντανό και λαχταριστό δόλωμα για τους πελάτες-ψηφοφόρους, αυτοί γεμάτοι χαρά το τσίμπησαν και τώρα η Δεύτερη Φορά Αριστερά, που καίγεται για έσοδα γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει, τραβάει την πετονιά με το ψάρι αγκιστρωμένο κανονικά και με τον νόμο.

Με την Δεύτερη Φορά Αριστερά να πίνει στην υγεία των κορόιδων. Και καλά κάνει δηλαδή. Ας πρόσεχαν. Και αν δεν ήξεραν, ας ρώταγαν.

 

Μετά τιμής

ʽOʼ

Ο  κυρ Διάολος

Advertisements