«Γαλόνια και λάσπη» στο ΜΕΓΚΑ (ή αλλιώς ο «δημοκράτης» κύριος Τόσκας)

1

 

Να ξεκαθαρίσω κάτι εξ αρχής. Δεν ανήκω σε αυτούς που συμπαθούν τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τον θεωρώ γραφικό, άνθρωπο που επιδιώκει την προβολή, το δε άρωμα ΛεΠεν που θα ήθελε ενδεχομένως να δώσει στην ΝΔ δεν ταιριάζει στην πολιτική μου όσφρηση (sic).

Δεν αναιρεί όμως τα παραπάνω το γεγονός ότι είναι ένας δύσκολος επικοινωνιακά αντίπαλος, τον οποίο για να αντιμετωπίσεις θα πρέπει να είσαι διαβασμένος, ειδάλλως αφενός εκτίθεσαι, αφετέρου μου στερείς τη χαρά της αποστόμωσής του.

Ένας από τους πολλούς αδιάβαστους απεδείχθη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Νίκος Τόσκας, αποστρατευθείς υποστράτηγος των τεθωρακισμένων, κάποτε υπεύθυνος για τον τομέα άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Προσπερνώ την πολιτική πορεία του πρώην στρατιωτικού (χμμμμμμ) και έρχομαι στο περασμένο σαββατοκύριακο και στην τηλεοπτική του κόντρα με τον Άδωνη στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Κουμουτσάκου.

Ατόπημα 1ο: «δεν ήξερα ότι θα υπάρχει διάλογος με τον κ. Γεωργιάδη».

Δεν χρειάζεται να το ξέρεις, αν είσαι προετοιμασμένος. Σ αυτήν την περίπτωση μπορείς να αντιμετωπίσεις όχι έναν, αλλά δέκα Γεωργιάδηδες.

Ατόπημα 2ο: η έμμεση πλην σαφής παραδοχή της αβελτηρίας από πλευράς της αστυνομίας στην προστασία του Κουμουτσάκου. Πέρα από το ότι αποτελεί σκάνδαλο και μόνο η παραδοχή, τέτοιου τύπου δηλώσεις απαιτούν περισσότερο τακτ όταν καλείσαι να μιλήσεις σε δημοσιογράφους.

Ατόπημα 3ο – και το σημαντικότερο: στην, υποθετική και για λόγους πολιτικών εντυπώσεων φυσικά, ερώτηση του Αδώνιδος για το αν ο ξυλοδαρμός συνέβαινε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε ο τελευταίος την παραίτηση του αρμοδίου υπουργού (με κυβέρνηση ΝΔ), ο κ. Τόσκας απήντησε λασπολογώντας με υπονοούμενα για τη σχέση του Αδώνιδος με τη Χρυσή Αυγή.

Το να ελέγξω αν η λάσπη αληθεύει ή όχι είναι εκτός συζήτησης. Κι αυτό γιατί με αφορά πρωτίστως η επάρκεια ενός κρατικού υπαλλήλου που καλείται να δώσει εξηγήσεις για κάτι το οποίο δεν λειτουργεί σωστά και που εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχεται και ο ίδιος on camera. Διότι, εάν είσαι επαρκής και διαβασμένος, δεν σε φοβίζει κανένας Άδωνης σε δημόσιο διάλογο, που είναι και ο καλύτερος τρόπος να αναδείξεις την πολιτική σου. Επιπλέον, ένας κρατικός υπάλληλος, πολύ περισσότερο ένας υπουργός, ακόμη δε περισσότερο ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός με αναμενόμενα υψηλό δείκτη ευφυΐας, χρησιμοποιεί επιχειρήματα και δεν πετάει λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους.

 

Ο Παλαιοπασόκος

 

για την ιστορία εδώ ο δήθεν καβγάς : Ο τηλεοπτικός καυγάς του Άδωνη με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Advertisements