Ο «επιστήμων» Νίκος Φίλης και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o1

Χθες βράδυ, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή “στον ενικό”:
«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Δεν ξέρω ακριβώς, πώς «γίνεται» κάποιος δημοσιογράφος (με πτυχίο σχολής, με τα χρόνια εργασίας σε ΜΜΕ, έτσι στην τύχη, θα σας γελάσω), αλλά ας πούμε, χάριν οικονομίας, πως ο κ. Φίλης είναι δημοσιογράφος (εκτός από αριστερός υπουργός της καλύτερης κυβέρνησης ever).
Υπό την ιδιότητά του αυτή, του δημοσιογράφου δηλαδή ή και χωρίς αυτή, μπορεί επίσης να συμμερίζεται απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων -όπως ισχυρίζεται και ακόμη και αν υπάρχουν εξωγήινοι ή όχι. Γούστο του καπέλο του, ποσώς μ’ ενδιαφέρει. Επιστημονική άποψη όμως δεν ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να έχει, πολύ περισσότερο να την επικαλείται. Είτε είναι θέμα ιστορίας είτε αστροφυσικής.

Το ξαφνικό πέρασμα στην παραπάνω δήλωση, από τον ενικό αριθμό («έκανα τη δήλωση συμμεριζόμενος») στον πληθυντικό αριθμό, ήτοι στο «ΚΑΝΑΜΕ διάκριση …..Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ το αίμα, …και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια» υποδηλώνει πως ο κ. Φίλης, εκτός από «δημοσιογράφος», διατείνεται πως κατέχει και πτυχία …..ιστορικού και διεθνολόγου, οπότε, δεν ασπάζεται απλώς, αλλά δικαιούται να συνδιαμορφώνει με τους συναδέλφους του ιστορικούς και διεθνολόγους, επιστημονική άποψη περί της γενοκτονίας ή μη των Ποντίων.

Κάποιο όμως ιπτάμενο ένβιο, μου σφύριξε πως ο εν λόγω υπουργός, έχει απολυτήριο Λυκείου (μόνο). Από πτυχία, γιοκ, που λέει και ο φίλος τουρκικός λαός.
Ικανός δηλαδή, μόνο για καθαριστής στο ΥΠ.ΟΙΚ. Χωρίς μάλιστα προοπτική να γίνει γραμματέας Ειρηνοδικείου.

Οπότε, δεν το βουλώνει καλύτερα, γιατί η ανθεκτικότητα στην αριστερή μαλακία έχει και τα όριά της;

 

εδώ η «μνημειώδης» δήλωση του κυρίου Φίλη :Φίλης: «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία»

Advertisements