Οι «καθωσπρεπική ιντελιγκέντσια» που συμφωνεί με τον κύριο Φίλη αλλά ντρέπεται να το πει

Παρατηρητήριο

 

Σάλος, και δικαίως κατά την άποψή μου, γίνεται στο διαδίκτυο ,και όχι μόνο, από τη χθεσινή δήλωση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ,σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά Εθνοκάθαρση. Το θέμα έχει όντως πολλές διαστάσεις, κυρίως νομικές, και δεν είναι πρόθεσή μου να αντιδικήσω με όλους εκείνους που συμφωνούν με τη δήλωση του υπουργού. Δεν έχει νόημα. Αυτό όμως που παρατηρώ από το πρωί , όπως συμβαίνει πάντα όταν συζητούνται τα λεγόμενα καυτά θέματα, είναι ότι μια μερίδα ανθρώπων που βρίσκονται σε πολιτικούς χώρους διαφορετικούς από αυτόν του κ. Φίλη τοποθετούνται υπέρ της θέσης του υπουργού αλλά «υπογείως».

Έτσι λοιπόν θα κάνουν like, share, RT και Fav , θα εκφράσουν παρεμφερείς απόψεις και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση. Γνωστοί και άγνωστοι έχουν γράψει για την αξιωματική αντιπολίτευση που αντί να εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα του υπουργείου Παιδείας ασχολείται με θέματα επουσιώδη, όπως η δήλωση του κ. Φίλη, άλλοι ότι η μόνη σωστή δήλωση από τις χθεσινές ήταν αυτή, και γενικότερα θα αποφύγουν να πουν ότι ευθέως ότι συμφωνούν. Είναι όλη αυτή η αυτοαποκαλούμενη «ιντελιγκέντσια» του φιλελευθερισμού, της κεντροαριστεράς, ακόμη και της φοβικής κεντροδεξιάς, η οποία αντί να υποστηρίξει ευθέως τη θέση της προτιμά να «δοξάζεται» κρυπτόμενη πίσω από μισόλογα, αλληλοσυμπληρώσεις, like σε σχόλια και άλλα συναφή. Φυσικά και ο καθένας διαλέγει τον τρόπο που θέλει για να εκφραστεί στο δημόσιο διάλογο και κρίνεται γι αυτόν.

Προσωπικά εκτιμώ την ,έστω και βλακώδη κατ εμέ τονίζω, ειλικρίνεια του υπουργού από όλη εκείνη την υποκρισία που επικροτεί μετά φόβου.

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements