Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 31/10/2015

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o1

 

Κλειστές τράπεζες απ΄τον Ιούλιο, παράλληλο σύστημα τραπεζών και θέλουν και επενδυτικό σοκ. Σοκ θα πάθουμε σίγουρα αλλά όχι επενδυτικό.

 

Ο Δραγασάκης στο τουίτερ συστήνει να διαβάσουμε Bruegel. Τον ρώτησα αν διάβασε το κείμενο στα Αγγλικά για να ξέρω σε ποια γλώσσα να κάνω τις ερωτήσεις.

 

Σταθάκης: «Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι άλλα λέγαμε πριν κι άλλα μετά.»
Πάλι μαλάκα σε λένε, εσένα που έδωσες ψήφο στην εθνοσωτήριο

«Δραγασάκης : Να φτιάξουμε δικές μας τράπεζες, που να μην τις ελέγχει η ΕΕ»

Και θα βάζετε τα λεφτά σας εσείς κυρ Γιάννη, ο Τσακαλώτος, ο Σταθάκης, η Φωτίου και μπορεί και η μάνα της Βαλαβάνη (και σκέψου ότι αυτός θεωρείται «σοβαρός», φαντάσου τι άλλα λένε στα υπουργικά συμβούλια και δεν τα μαθαίνουμε)

 

«Ντράγκι : Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο αν η κυβέρνηση συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις»
Define υποχρεώσεις κυρ Μάριο γιατί αυτοί εδώ θέλουν να φτιάξουν και καινούριες τράπεζες

 

Τα 14,4 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που σε χρέωσε η εθνοσωτήριος δε θα τα ξανα-βρίσεις. Τα 14,4 δισ. (των τραπεζών)

 

Τσίπρας «Τα συγχαρητήριά μου στους άνδρες και τις γυναίκες της ελληνικής ακτοφυλακής για το ανθρωπιστικό καθήκον της διάσωσης των ανθρώπινων ζωών»

Ώπα πρόεδρε, αυτοί δεν ήταν που βούλιαζαν τις βάρκες ;

 

«Γνώσεις, δεξιότητες, προϋπηρεσία, προσόντα από την επαγγελματική εμπειρία, στοιχεία της προσωπικότητας αλλά και συνέντευξη (με πρακτικά) έχουν μπει στη… ζυγαριά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης»

I have a dream

 

» Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν:

1) Επιβολή τελών κυκλοφορίας από 30 έως 50 ευρώ στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία σήμερα απαλλάσσονται από τα τέλη

2) Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες 1.800 κυβικών εκατοστών και άνω, είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένα «ηλικίας» μέχρι 5 ετών, τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται σε σχετικά υψηλές τιμές. Παράλληλα, επιβολή του μισού τέλους (σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα) για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.

3) Μειώσεις τελών κυκλοφορίας για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και χαμηλής αξίας, καινούργια ή μεταχειρισμένα, καθώς επίσης και για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που είναι πολύ παλαιά και πωλούνται πλέον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ώστε τα νέα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 να αναρτηθούν μέσα στον Νοέμβριο στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSΝΕΤ. »

Θέλω να πιστέψω ότι το 3 θα γίνει (για το 1 και το 2 δεν έχω καμιά αμφιβολία, είμαι σίγουρος) αλλά με κυβέρνηση που δεν ξέρει να μοιράσει δυο γαιδάρων άχυρα πολύ αμφιβάλλω

 

«Καλημέρα σας» λέει χαμογελαστά η ταμίας στο σούπερ μάρκετ «καλή σου μέρα» απαντά το αμόρφωτο γίδι που την ήξερε κι από χθες.

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής