Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 30/10/2015

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o1

 

Τσίπρας : «Είναι συμπαθή τα νεκρά παιδιά…».

Είμαι σίγουρος ότι άλλο ήθελε να πει, όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι όταν ένας πρωθυπουργός, και ο λογογράφος του, χειρίζεται τη γλώσσα με τέτοια ελαφρότητα και έχει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, κάτι έχει αρχίσει να αποσυντίθεται στη χώρα και δεν είναι απλώς σάπιο. Δηλαδή ολόκληρος κυβερνητικός μηχανισμός και δεν βρέθηκε ένας, αφού ο πρωθυπουργός αδυνατεί να το αντιληφθεί, να πει στον λογογράφο «ρε τι μαλακίες γράφεις ;».

Σοβαρά τώρα, αν το παλικάρι που παριστάνει τον πρωθυπουργό περάσει από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ για αντι-καταθλιπτικά, λογικά, ξεπερνάει και τα άλογα του ιππόδρομου.

 

«Σταθάκης : Το ενδεχόμενο Grexit δεν υπήρχε – Και για αυτό οι εννέα στους δέκα Έλληνες δεν τράβηξαν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες»

Καινούρια παρτίδα κρακ, definitely

 

Αυτά που λέτε για το φράχτη του Έβρου τα έχετε σκεφτεί ή τα λέτε έτσι από τον καναπέ ; Λέω γιατί το να ανοίξει ο φράχτης ακούγεται όμορφο από τον καναπέ. Το να υπάρξει υπό προϋποθέσεις διευκόλυνση , όπως πρότεινε φίλος, είναι προς συζήτηση. Δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά από τα ,διαδικτυακά, καφενεία ψυχοπονιάρικη πολιτική εύκολα γίνεται. Και χωρίς κόστος μάλιστα.

 

«Μαξίμου : Την άλλη βδομάδα το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις διαρροές που έχουν γίνει έως τώρα για την επιβολή 23% στο βόειο κρέας τα καπνικά προϊόντα και τα αλκοολούχα ποτά»

Comedy Club, κανονικά (αλλά τα μουσκάρια της «φίλης» Γαλλίας απείραχτα, σπεύδουν να καθησυχάσουν)

 

Το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου είπε ο Τσίπρας. Η ιστορία πάλι, ξεκαρδίζεται. (ακόμη)

 

Το Ευρωπαϊκό όραμα ολοκληρώθηκε όταν και ο τελευταίος πυλώνας του ολοκληρωτισμού,που ήταν το κομμουνιστικό τείχος του Βερολίνου, έπεσε κύριε πρωθυπουργέ.

 

Ό,τι και να λες πρόεδρε για το προσφυγικό οι λογαριασμοί έρχονται. Το κόλπο έπιανε όσο δεν ερχόταν λογαριασμοί, τώρα πες ό,τι θέλεις αλλά ο φτωχοδιάβολος ξέρει ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την πρώτη, από τις πέντε, δόσεις του ΕΝΦΙΑ που θα κατέθετες στο ΚΕΘΕΑ. Και έρχονται και τα καλύτερα που συμφώνησες και υπέγραψες με τον άλλο ηγέτη της εθνοσωτηρίου τον Πάνο τον Καμμένο. Σου στέλνω λοιπόν τις 155 ευχές μου και βάστα γερά.

 

Το Λιμενικό σώζει ανθρώπους. Τους έσωζε πριν, τους σώζει και τώρα. Ποτέ δεν του είπε κανείς, του Λιμενικού, να βυθίσει βάρκες και ποτέ ,το Λιμενικό, δεν θα το έκανε. Άντε γιατί όλα ίσωμα τα έχετε κάνει στόκοι. Λίγος σεβασμός στους ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας δεν βλάπτει. Άντε με την εύκ-ω-λη κριτική του παπάρα που είναι ιδεολόγος του ολοκληρωτισμού και κατακρίνει τα σώματα ασφαλείας της δημοκρατίας.

 

Τι να πρωτοπεί κανείς για τους ιππότες και τις δεσποσύνες της ασφάλτου ; Καθημερινά και μια έκπληξη. Πηγαίνεις στην κάβα που έχει χώρο στάθμευσης ,για 5 αυτοκίνητα , και ενώ βλέπεις ότι το φορτηγό της κάβας έχει, για φόρτωση, πιάσει τις τρεις, εσύ παρκάρεις μεγαλοπρεπώς κι οριζοντίως στις δύο που έμειναν. Όπως στο ανέκδοτο με τους τύπους που έκαναν διαφημιστικό και έλεγαν αν έχετε χαλασμένο αυτό ή το άλλο οικιακό αντικείμενο, «εμάς στα παπάρια μας, εμείς συνεργείο αυτοκινήτων έχουμε» έτσι ακριβώς και εδώ : «αν θέλετε να παρκάρετε στα παπάρια μας, εμείς βρήκαμε θέση»

 

Παίρνει ο άλλος τηλέφωνο στην εκπομπή του Μίρτσου (εδώ γι όσους δεν γνωρίζουν https://el.wikipedia.org/wiki/Γιώργος_Μίρτσος ) κάνει πολιτικό σχόλιο και λέει «Γιώργο είσαι πανέξυπνος». Δεν πιάσαμε ακόμα πάτο μη νομίζετε.

 

«Την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο βόειο κρέας (μοσχαρίσιο), από το 13% στο 23%, αλλά και αύξηση της φορολογίας στα καπνικά είδη και τα ποτά, εξετάζει τώρα η κυβέρνηση ως ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα Νέα, το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει, πλέον, πως υπερεκτιμήθηκαν τα έσοδα από τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως έχει διαπιστωθεί σε όλες τις συσκέψεις σε κυβερνητικό επίπεδο, ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταλήξει στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία δεν θα υπερβούν τα 40-45 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα αγγίξουν με τη μεγαλύτερη απόδοση του μέτρου μόλις το 1/10 των προβλεπόμενων εσόδων της τάξης των 400-450 εκατ. ευρώ.»

Και ο άλλος πιστεύει ότι αυτοί εδώ θα φορολογήσουν ακίνητα στο εξωτερικό. Βρε δυο γαιδάρων άχυρο δεν ξέρουν να μοιράσουν.Και μοσχάρι, και ποτά – τσιγάρα, επισημαίνω, και αύξηση στα μουσεία και μάλλον και 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σύνταγμα ρε για χορούς και τραγούδια.

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements