Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 27/10/2015

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o1

Είμαι σίγουρος πως αρκετοί είδατε την είδηση στη Bild (η οποία Bild είναι «κίτρινη» όποτε βολεύει και αξιόπιστη όποτε βολεύει επίσης) σύμφωνα με την οποία η Deuttsche Bank βλέπει «κούρεμα» 200 δισ. στο Ελληνικό χρέος ως το τέλος του έτους. Αυτό που δεν αναφέρθηκε βέβαια από το ΑΠΕ, που αναμετέδωσε την είδηση, είναι ότι μια τέτοια ενέργεια, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συνεπαγόταν και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προφανώς επειδή σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αυτή η εκτίμηση της Bild είναι το «κίτρινο» κομμάτι της εφημερίδας.
Τέλος, ο Φιλιππίδης του SKAI.gr, από τους πιο ενημερωμένους οικονομικούς συντάκτες, κληθείς να σχολιάσει την είδηση στην εκπομπή του Μπογδάνου λίγο πριν είπε το εξής «βλέπω ψεκαστικά πάνω από τη Deutsche Bank» ή κάτι τέτοιο. Καλησπέρα σας και περιμένετε το (αναπόφευκτο)»κούρεμα» των 200 δισ. Ως το τέλος του έτους, τονίζω.

 

Θα δοθούν το Δεκέμβριο μαζί με τη 13η σύνταξη

«Στο «περίμενε» βρίσκονται περί τους 790.000 δικαιούχους οι οποίοι περιμένουν τόσο τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ όσο και την τέταρτη δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Πιο αναλυτικά το αδιέξοδο με τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ παραμένει για 640.000 δικαιούχους οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν λάβει κανονικά από τις 20 Οκτωβρίου τα επιδόματά τους. Ωστόσο από ότι φαίνεται το ΓΛΚ δεν έχει εγκρίνει ακόμη το απαραίτητο κονδύλι για την καταβολή της τρίτης δόσης των 225 εκατ. ευρώ.

Στον αέρα βρίσκεται όμως και η καταβολή της τέταρτης δόσης για την επιδότηση της σίτισης που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης και αφορά 150.000 δικαιούχους. Τα ποσά έπρεπε κανονικά να έχουν πιστωθεί το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Εργασίας όμως δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τα 17 εκατ. ευρώ που απαιτούνται.»

Και με τα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού

 

Όχι άλλο ηθικό πλεονέκτημα, μόνο φόροι

 

«Παπαδημούλης : Καθυστέρηση ή εμπλοκή βολεύουν τον Schaeuble»
14 από τα 48 προαπαιτούμενα ψήφισε η εθνοσωτήριος αλλά ο Σόιμπλε είναι που θέλει καθυστέρηση

 

«Η εκταμίευση των πρώτων δύο από τις τρία δις ευρώ της δόσης του Οκτωβρίου θα καθυστερήσει», τονίζει στη SZ ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.
Όχι εγώ, η Sueddeutsche Zeitung

 

«Δεν θα πληρώνουμε 23% στο κρέας για να στέλνουν κάποιοι παιδιά τους στο ιδιωτικό»
Νίκος Φίλης – Έλλην κρεοπώλης . Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να παριστάνει τον υπουργό της Παιδείας

 

Αν ο Άλαν Σίλιτοου ήταν Έλληνας θα έγραφε το «Η μοναξιά του μαλάκα μεγάλων εκλογικών αποφάσεων»

http://www.koraisbooks.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=270525&category_id&option=com_virtuemart&Itemid=54&vmcchk=1

https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Sillitoe

 

Ζεις εδώ ———————————————> Αίθουσα τελετών ΑΠΘ

12182976_1682000798704127_1745205608799851406_o

 

Δεν βλέπω TV αλλά λογικά περίπου τώρα ο Οικονομέας ρωτάει την αντιπολίτευση γιατί δεν καταργεί το 23% στην ιδιωτική παιδεία
‪#‎koinoniaoramega‬

 

Χαλάρωση του μνημονίου λόγω προσφυγικού ζήτησε ο Τσίπρας. Λογικά, ακόμη γελάνε στις Βρυξέλλες. Μη σου πω ότι στην επόμενη φωτό όντως θα τον κρύψουν.

 

Να βλέπετε και να ακούτε ΕΡΤ οι νέοι και οι άνεργοι. Θα ανακοινώνουν απευθείας τις νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ.

Τώρα που θα αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές θα βρείτε δουλειά όλοι, ΟΛΟΙ όμως, οι άνεργοι και οι νέοι που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ. Σε καμιά λάντζα στο Βέλγιο.

 

Ευτυχισμένοι πρέπει να είστε εσείς οι 3οι και οι 4οι που ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, που ψηφίσατε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και που ξαναδώσατε ψήφο το Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον εμάς τους (πρώην) Γερμανοτσολιάδες μαλάκες δεν μπορεί να μας πει κανείς.

 

«Σχέδιο για πάγωμα πληρωμών προς 3ους σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η δόση»
Ποιους 3ους ; Σε 4ους και 5ους μη σου πω. Αλλά θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα, είμαι σίγουρος.

 

Ο Λου Ραντ (aka Λουράντος) είπε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση επειδή οι υπουργοί κάνουν ό,τι μπορούν αλλά είμαστε σε «οικονομική κατοχή». Καθόλου δε με νοιάζει αν θα καταστραφείς φαρμακοποιέ μου που έκανες το φαρμακείο σου εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πίστεψες το Λου Ραντ που δεν έχει την παραμικρή ανάγκη και μπορεί να τον δεις και υπουργό σύντομα. Και για να είμαι και απολύτως ειλικρινής αλλιώς θα το έλεγα αλλά σέβομαι την πνευματική σου αναπηρία.

 

«Άνθιμος : Να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση»
Και ο άλλος περιμένει διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Κοίτα στόκε μου μην κάνουν υποχρεωτική και τη Θεία Κοινωνία.

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής

Advertisements