The Road to Hell and the Best Intentions: Α retrospective

Παρατηρητήριο

Γράφτηκε στις 13/9/2015. Παρά το αυστηρό ύφος ανατριχιάζω πόσο πολύ δίκιο είχα τότε και λυπάμαι που το άρθρο αφορά άνθρωπο τον οποίο κατά τα άλλα υπολήπτομαι βαθύτατα.
_________________________________________________________________

Σκέφτεσαι σοβαρά να ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία; Ας το συζητήσουμε (του Χ. Τσούκα)

http://htsoukas.blogspot.gr/2015/09/blog-post_50.html?spref=fb

Διάβασα με έκπληξη το παραπάνω άρθρο του οποίου τον αρθρογράφο υπολήπτομαι απεριόριστα αλλά πιστευω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνει κάποια ολέθρια λογικά σφάλματα. Τουλάχιστον. Και τούτο παρότι σέβομαι -σε αντίθεση με πολλούς- το Ποτάμι και θα ήθελα ΠΑΡΑ πολύ να πάει στην τρίτη θέση- γιατί παραπάνω δεν πρόκειται να ανέβει σε αυτές τις εκλογές.

Και να την πω την αμαρτία μου, αν συζητούσαμε με τα δεδομένα του 2010, το άρθρο μπορεί και να με προβλημάτιζε. Μπορεί και να μην άλλαζα γνώμη, αλλά θα λάμβανα υπόψη μου σοβαρά αυτά που γράφει. Θεωρώ όμως ότι με τα σημερινά δεδομένα και τη στερνη μας γνώση του Σεπτεμβρίου 2015, το άρθρο είναι επικίνδυνα παραπλανητικό. Διότι το πρόβλημα, όπως φάνηκε τελικά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που ο τίτλος του περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ τι είναι και τι πρεσβεύει και όποιος δεν το καταλαβαίνει πάσχει από πολιτική άγνοια και έλλειψη αντίληψης ταξικής συνείδησης. Ούτε η Τασία, ούτε η Ζωή, ούτε ο Λαπαβίτσας, ούτε οι Στρατουλολαφαζάνηδες (κάτά το «Σαμαροβενιζέλοι»), ούτε ο Γλέζος, οι οποίοι δεν έκρυψαν ποτέ αυτό που είναι. Και οι οποίοι ήταν η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ πριν αποσχιστούν σε άλλες πολιτείες…

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ο Τσίπρας. Θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι υπέρ το δέον αριβίστας και επικίνδυνος για τη σημερινή συγκυρία και κάθε συγκυρία, ιδίως με τη δύναμη που έχει αποκτήσει τα τελευταια χρόνια. Και όταν τέτοιοι άνθρωποι αποκτούν ελέω συγκυριών εξουσία, όπως γνωρίζει ο αγαπητός αρθρογράφος ο οποίος έχει πιστευω διαβάσει Ιστορία,  γίνονται τοξικοί για τη χώρα τους και επικίνδυνοι για τους γύρω τους. Και πιστευω ότι το συγκεκριμένο άρθρο υποπίπτει σε τεράστιο σφάλμα λογικής όταν από τη μια λέει ότι ένας κεντροδεξιός πολιτικός σαν τον Μεϊμαράκη που έστω τις χρησιμοποιεί για να εκλεγεί, δε θα κάνει μεταρρυθμίσεις (που αν πιεστεί θα τις κάνει πιο εύκολα, μην τρελαθούμε) αλλά θα τις κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος λύσσαξε να ματαιώσει τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού, και στου οποίου το κόμμα πάρα πολλοί αντιτίθενται σθεναρά στην ανάπλαση του Ελληνικού, στην επένδυση στις Σκουριές την οποία θέλουν να την κλείσουν ενώ λειτουργεί και ενώ έχουμε ανάγκη και από την τελευταία υπαρκτή θέση εργασίας, στις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες ο ίδιος υπέγραψε, και ενώ ο αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος αλλά και στελέχη του διατείνονται ότι το μνημόνιο που υπέγραψαν με ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές τις μεταρρυθμίσεις και πολλές άλλες που χρειάζονται, το υπέγραψαν υπό πίεση και ότι αν μπορούσαν δε θα το εφάρμοζαν!

Για να μην αναφερθούμε στο ότι με εξαίρεση τον… Καμμένο, ο Τσίπρας δεν δίστασε να πουλήσει και έχει πουλήσει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ όσους βρέθηκαν δίπλα του, και αναφέρομαι φυσικά στον Μανώλη Γλέζο, το Μίκη Θεοδωράκη, τον Φώτη Κουβέλη, τoν Αλέκο Αλαβάνο, ή ακόμα και το Γιάνη με ένα «ν» to name o few. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτός ΄άνθρωπος θα σεβαστεί τον Σταύρο Θεοδωράκη; Να σας πω τι θα γίνει; Μια χαψιά θα τον κάνει και θα τον φτύσει! Χώρια το ότι πολλοί μπορεί να λένε ότι «ο Τσίπρας ήλθε για να μείνει» και κάτι άλλες βλακείες, αλλά η ζημιά που έκανε και θα  κάνει στη χώρα του αν συνεχίσετε να του δίνετε δύναμη ακόμα και οι αντίπαλοί του με τις ανοησίες που γράφετε θα είναι τέτοια, που θα λερωθεί ακόμα και όποιος έχει βρεθεί δίπλα του.

Μας λέτε επίσης ότι ο Τσίπρας «θα αναγκαστεί» να εφαρμόσει το μνημόνιο που υπέγραψε; Σοβαρά; Θεωρείτε υπόδειγμα σταθερότητας και πολιτικής πειθαρχίας ένα άτομο που προκάλεσε δυο εκλογές και ένα δημοψήφισμα σε εννέα μήνες και το οποίο αυτοδιαψεύδεται κάθε μέρα; Το περιμένετε αυτό το πράγμα από ένα άνθρωπο ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση και με εμφανή σημάδια έλλειψης αυτοκυριαρχίας αγόμενος και φερόμενος από ψυχοπαθείς που ο ένας φανταζόταν εθνικά bitcoins και ο άλλος πραξικοπηματικές μπούκες στο νομισματοκοπείο της χώρας θα εφαρμόσει με τευτονική σταθερότητα ένα μνημόνιο διαρκείας τριών ετών δηλαδή επί 36 συνεχείς μήνες ενώ μέσα σε τρεις μέρες αναίρεσε (ευτυχώς!) το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος προκάλεσε, μας έφερε τα capital controls που τόσο φοβόμασταν και έστειλε τη χώρα στο διάολο με ανεργία 28% ενώ όλη η υπόλοιπη Ευρώπη ανακάμπτει;

Και περιμένετε ότι αυτός ο άνθρωπος θα συνεργαστεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη τον οποίο υβρίζει σκιαιότατα όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Η ότι ο Σταύρος του 6% θα δαμάσει ένα Τσίπρα του 27% πες, αν βγει πρώτο κόμμα και με «νωπή», έστω και οριακή εντολή; Προτιμάτε ένα Τσίπρα που ενώ δεν ξέρουμε καλά-καλά ποιοι είναι οι social engineers που βρίσκονται από πίσω του και μας τον έχουν κοτσάρει για να μην μπορεί η χώρα να σηκώσει κεφάλι, και ο οποίος με την εκνευριστική ένρινη φωνή του που υποκρίνεται το γενόσημο του «Ανδρέα» σας σκυλοβρίζει ανηλεώς και σας αποκαλεί «υπαλλήλους» συμφερόντων; Τον προτιμάτε από τη ΝΔ η οποία έστω με τα λόγια προτάσσει τη συναίνεση και την εθνική συνεννόηση, ιδίως μετά από την πολιτεία του αυτό το εφιαλτικό επτάμηνο (γιατί  περί του Τσίπρα πρόκειται, οι άλλοι είναι -ευτυχώς!- ανύπαρκτοι σαν πολιτικές οντότητες) και -επαναλαμβάνω- περιμένετε από ένα τόσο αρνητικό και ερειστικό άνθρωπο να «κάνει μεταρρυθμίσεις» ενώ εσείς οι ίδιοι αναγνωρίζετε ότι η φυσική του θέση είναι στο πεζοδρόμιο;

Είσαστε σοβαροί;

Ευτυχώς που ο αρθρογράφος αυτού του άρθρου είναι γνωστός και σεβαστός και με απαλλάσσει από το να μπω σε σκοτεινές σκέψεις για την σκοπιμότητα της συγγραφής του. Γνωρίζοντας όμως ακριβώς αυτές τις καταβολές του θα του απευθυνθώ με μια ρήση στη γλώσσα  που τόσο καλά γνωρίζει:

«The Road to Hell Is Paved With the Best Intentions».

Και ναι, μερικά πράγματα δεν συγχωρούνται και δεν πρέπει να γράφονται Ούτε Για Αστείο. Ούτε Για Αστείο.

KK2

Advertisements