Σχολιασμός της επικαιρότητας από τον κύριο Καθηγητή 24/10/2015

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o1

 

Διαβάζω σχόλια για την ,ομολογουμένως «εντυπωσιακή», ενδυμασία των εκπροσώπων της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας. Όχι ότι δεν είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν, πλην Ξυδάκη, να υποδεχθούν τον προσκεκλημένο μας αλλά νομίζω πως ζητάμε πολλά από τους ανθρώπους. Είναι παραπάνω από προφανές ότι τα σοβαρά ρούχα τους «στενεύουν». Άνθρωποι βαθειά ιδεοληπτικοί, όχι ιδεολόγοι, αναγκάζονται να φορέσουν κάτι διαφορετικό από το dress code της χασαποταβέρνας, του πατσατζίδικου, με το οποίο μεγάλωσαν και αποτελεί δεύτερη φύση τους. Δεν είναι άποψη αυτή η στάση, είναι ο βλαχο-επαρχιώτης που κέρδισε το τζόκερ και πηγαίνει να συναντήσει τον αριστοκράτη και φοράει τις χρυσές αλυσίδες και το ρολόι παρέα με τη φουστανέλα σε επίσημο δείπνο. Καλώς λοιπόν στηλιτεύεται αυτό το πράγμα που λέγεται εθνική αντιπροσωπεία αλλά να καταλαβαίνουμε ότι τον αράπη κι αν τον πλένεις.

 

Ο Πάνος ο Καμμένος είπε στη βουλή ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του έστειελε sms με το οποίο τον απειλούσε ότι θα γκρεμίσει την εθνοσωτήριο μέχρι τα Χριστούγεννα. Πρώτον, μέχρι τα Χριστούγεννα μπορεί να πέσετε και μόνοι σας και δεύτερον, ο Γιαννακόπουλος μπορεί να είναι ό,τι είναι αλλά να στέλνει sms που αφήνουν «ίχνη» δεν το πιστεύει ούτε ψηφοφόρος σας Πανούλη. Άσε λοιπόν το θεατράκι της εκβιαζόμενης από τα συμφέροντα εθνοσωτηρίου και ετοιμάσου να ψηφίσεις αυτά που συμφώνησες και υπέγραψες. Ή διαφορετικά δημοσιοποίησε με στοιχεία τα sms.

 

«Φίλης : Όταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο, στριμώχνεται για αλλά 500;»
Πείτε λίγο κύριε υπουργέ της παιδείας, με ποιον ΦΠΑ είναι 500 ευρώ η επιβάρυνση στα 7000 ευρώ ; Γιατί με 6% ΦΠΑ είναι 420 ευρώ ενώ με 13% είναι 910 ευρώ. Βάλατε και άλλη κλίμακα και δεν το ξέρουμε ή ,όπως όλοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι» από αριθμητική ;

 

Οι 600.000 δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων παρακαλούνται να μην ανησυχούν. Τα επιδόματα κάποια στιγμή θα καταβληθούν.

 

Όχλο μας είπε ο Φίλης και πολύ καλά έκανε. Η πανεπιστημιακού επιπέδου κριτική γινόταν με τις 176458 αυτοκτονίες, με τα παιδάκια που λιποθυμούσαν, με την «ανθρωπιστική κρίση κτλ.

 

Καλά κάνατε και ψηφίσατε Τσίπρα πάντως για να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο. Όντως το εφαρμόζει καλύτερα από τους προηγούμενους. Έβαλε όσους φόρους είχαν «περισσέψει». Προς το παρόν (πελάτες μου ελπιδοφόροι)

 

Χασαπόπουλος  «Τέσσερα σχολεία είναι κλειστά»
Φίλης «Ναι, αλλά πόσα είναι ανοιχτά ;»
Δεν το λέει προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, ο υπουργός παιδείας το λέει.

 

Ο Αθανασίου είπε να φορολογήσουμε το facebook, ο Φίλης μας λέει ότι τα social media είναι ελεγχόμενα. Μαλάκα μου τα πιστεύουν

 

Ο Φίλης μόλις σας είπε προνομιούχους εσάς που έχετε παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στις επόμενες εκλογές δώστε του 80%.

 

και άλλο κακό να μη μας βρει

 

Ο Κύριος Καθηγητής