Αυτοί που τα παίρνουν «κάτω από το τραπέζι»

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o1

 

Πριν μόλις, λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας (κ. Τσίπρας) έλεγε μπροστά σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, στην Αμερική, πως στην Ελλάδα για να επενδύσει κάποιος θα πρέπει να δώσει χρήματα «κάτω από το τραπέζι». Όλα αυτά βέβαια είπε πως θα τα αλλάξει και άρα, καλό είναι να εμπιστευθούν τη χώρα και να επενδύσουν.

Ένας σοβαρός επενδυτής, πέραν του ότι αρχικά θα γελάσει ακούγοντας κάτι τέτοιο, σίγουρα πάντως δεν θα επενδύσει σε μια χώρα στην οποία θα πρέπει να «λαδώνει» για να γίνεται η δουλειά του. Εκτός αν δεν είναι σοβαρός επενδυτής, οπότε μιλάμε για άλλη κατηγορία. Αλλιώς, θα περιμένει να γίνει επιτέλους «κράτος», το κράτος και να έρθει, ώστε να μην χρειαστεί να δώσει χρήματα «κάτω από το τραπέζι».

Λίγες μόλις μέρες μετά τη δήλωση αυτή τη πρωθυπουργού, ο Γάλλος πρόεδρος, ήρθε στην Ελλάδα για να συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες με την Ελληνική κυβέρνηση.

Όλες αυτές τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Αμερική, έως τον ερχομό του Γάλλου προέδρου, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί και εκδιωχθεί για «λάδωμα». Άρα, προφανώς αυτοί που τα παίρνουν «κάτω από το τραπέζι», κάπου είναι ακόμα μέσα στον κρατικό μηχανισμό.

Ποιοι είναι άραγε αυτοί που παίρνουν χρήματα «κάτω από το τραπέζι» σήμερα, που ο Γάλλος πρόεδρος κλείνει συμφωνίες;

Advertisements