Διευκρινίσεις για την απομάκρυνση της Κ. Σαββαΐδου ζητά η Κομισιόν

Παρατηρητήριο

Από το CapitalTax

Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση απομάκρυνσης της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μoscovici, Annika Breidthardt, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα έχει δεσμευθεί να ενδυναμώσει την ανεξαρτησία των οργανισμών – κλειδιά για την βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης.

Αναλυτικά, όπως μεταδίδει το protothema.gr η κ. Breidthardt απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε:
«Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ».

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί».

Πηγή: Capital.gr

Advertisements