Σχετικά με το Ποτάμι – από το Νίκο Μολδοβανίδη

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o

 

….για το ΠΟΤΑΜΙ, ρε γαμώ το

-Είναι δύσκολο να υπερασπισθείς κάτι που έχασε στις πρόσφατες εκλογές, πολύ δύσκολο ,γιατί ξεκινάς από δυσμενή θέση, από μειονεκτική όπως βρέθηκε ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην παρούσα φάση. Κι όμως όλα έδειχναν αλλιώς στην αρχή, όλα ήταν στρωτά , φρέσκα και καθαρά. Τελικά η καλή αρχή είναι πιο εύκολη από τη συνέχεια και τρομερά πιο εύκολη από την «επόμενη μέρα»!!

  • Με το ΠΟΤΑΜΙ αναμείχθηκα 2 μέρες ΠΡΙΝ κλείσουν τα ψηφοδέλτια του Γενάρη και ΕΠΕΙΔΗ αποφάσισε η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ξανά να μην κατέβει στις εκλογές εκείνες. Ένα τηλεφώνημα από τους ΠΟΤΑΜΙΣΤΕΣ του Ρεθύμνου και 2 ραντεβού μαζί τους με «έπεισαν» ( δεν ήθελα και πολύ ) να συνεργαστώ μαζί τους!! Τους εξήγησα ( άσε που το ήξεραν βέβαια ) ότι ο «βίος και η πολιτεία μου» είναι καθαρά φιλελεύθερη και δεν μου αρέσουν τα τάχα μου «σοσιαλιστικά, σοσιαλίζοντα» και άλλα τέτοια !! Σέβομαι απεριόριστα κάθε σκέψη και έκφραση της αλλά ως εκεί. Πιστεύω ΑΠΟΛΥΤΑ και στη σύνθεση των απόψεων βέβαια!!

-Το Ποτάμι λοιπόν πήρε 6, 04 το Γενάρη και τώρα 4,1 και λογικά θεωρείται ήττα και μάλιστα μεγάλη !!! Για μένα που παραμένω και θα παραμείνω πια ΠΟΤΑΜΙ όσο αυτό με εκφράζει και περπατάει «ντρέτα» που λέμε στην Κρήτη, όμως το 4,1 σήμανε μια υποχώρηση για να πάρουμε φόρα με ορμή προς τα εμπρός !!

-παρά τα «λάθη» που έκανε «τακτικίστικα» το ΠΟΤΑΜΙ και τα οποία θα τα βρούμε στο συνέδριό μας , ειλικρινά νομίζω ότι ήταν το πιο ξεκάθαρο και στις προθέσεις του και στο πρόγραμμα του!! Η πολιτική του είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχωριστή από τα άλλα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Έχω την πεποίθηση , δηλαδή, ότι Νέα Δημοκρατία ( όπως είναι τώρα ) το ΠΑΣΟΚ ( όπως είναι ΠΑΝΤΑ ) και ο ΣΥΡΙΖΑ ( ο new generation ) ειλικρινά ΔΕΝ έχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές και έχει αποδειχτεί αυτό στην πράξη ,όταν δηλαδή η ΝΕΑ Δημοκρατία ΔΕΝ έκανε σχεδόν τίποτα , ούτε όταν μπορούσε , ακόμα δεν έκανε τίποτα ούτε κι όταν τις το επέβαλαν οι «υπογραφές της»!!

-Κι αν για το ΠΑΣΟΚ η τον ΣΥΡΙΖΑ η ίδια πολιτική προκύπτει κα από τις σοσιαλίζουσες ρίζες τους, η Νέα Δημοκρατία είχε καταστεί ένα κρατιστικό πολιτικό μόρφωμα βαλκανικού τύπου με κομματάρχες, με κουμπαριές και καμία σχέση με την «ιδεολογική» της ταυτότητα. Είχε κόψει όλες τις επαφές με την Ιδιωτική Οικονομία και μοίραζε την τράπουλα μεταξύ δημοσίου τομέα και 5-6 οικογενειών της «φάρας» της

  • Η επιλογή και εκλογή τώρα του προέδρου της και το στίγμα που θα δώσει ( που θα μπορούσε να δώσει ο Μειμαράκης και ΔΕΝ το έδωσε στα ψηφοδέλτια Επικρατείας ) θα χαράξει και την νέα της πορεία. Ιδωμεν με ενδιαφέρον από πολλές απόψεις , παρ ότι όλα δείχνουν κωμωδία πάλι για ακόμα μια φορά..
  • Το ΠΑΣΟΚ μου φαίνεται ότι παρά το 6,4 που μάζεψε, λογικά Δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ πολιτική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ και μπορώ να το στηρίξω. Άλλωστε ξέρω και ονόματα που ειχαν «ράψει» κοστούμια για υφυπουργεία , υπουργεία ή και ως γενικοί γραμματείς υπουργείων .Ασε που ΣΥΝΤΟΜΑ βλέπω και τους «γάμους « μεταξύ τους!!
  • Τι μένει σε έναν σοβαρό φιλελεύθερο λοιπόν να κάνει πριν «αυτοκτονήσει» πολιτικά από πλήξη? Να συνεχίσει στα νερά του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για να περάσει ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ και φιλελεύθερες απόψεις , υπάρχει πολύς χώρος νομίζω, και θα το παλέψω όσο μπορώ. Είμαστε πολλοί, όχι σαν φράξια βέβαια ,αλλά σαν μια πολιτική φωνή της λογικής και του αυτονόητου που , ομολογουμένως , είναι δύσκολο στη σημερινή Ελλάδα!!! Δεν έχουμε άλλες επιλογές, η λύση ΠΟΤΑΜΙ είναι μονόδρομος. Και το 4,1 των μοικανών που το στήριξαν τον Σεπτέμβρη είναι μια καλή μαγιά που θα βγάλει , θα παράξει καλό ψωμί!!
  • Για το ΠΟΤΑΜΙ ρε γαμώ το , αξίζει να το παλέψουμε

 

από τον Nikos Moldovanidis https://www.facebook.com/nikos.moldovanidis

Advertisements