[ Η Ελλάδα που αγαπά τους μύθους και την αριστερά ]

12038673_10207406412536343_8136340748766779749_o

Ξεκινάς να δημιουργείς αντιμνημονιακή συνείδηση στους ψηφοφόρους σου. Δεν χρειάζεσαι επιχειρήματα και ιδεολογία. Χρειάζεσαι μόνο αντεπιχειρήματα για τη πολιτική εκείνων που κυβερνούν. Τα στολίζεις με τον μύθο πως ο λαός της Ελλάδας είναι ανώτερος των υπολοίπων, πως η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια έρχονται μέσα απο τις επιλογές του και δεν είναι συνέπειες της πραγματικότητας. Προσθέτεις και τον μύθο περι εξωτερικών εχθρών. Πως όλοι είναι κακοί και θέλουν το κακό αυτού του άγιου και ταλαιπωρημένου λαού. Πως θέλουν να πιούν το αίμα του περισσότερο για εκδίκηση, επειδή δεν καταφέρνουν να αγγίξουν την ανωτερότητά του, παρά απο εμπάθεια. Πως τον ζηλεύουν και τον φοβούνται και γι’αυτό επιθυμούν να τον γονατίσουν για να μην είναι πλέον επικίνδυνος γι’αυτούς. Προχωράς στον μύθο των εσωτερικών εχθρών. Ολιγάρχες, ΜΜΕ, μνημονιακοί πολιτικοί…που είναι διαπλεκόμενοι και στέκονται απέναντι στη προσπάθειά σου για τη καταπολέμηση της διαφθοράς γιατί δεν τους ενδιαφέρει τίποτα πέρα απο τη κλοπή που για χρόνια ασκούν σε δημόσιο χρήμα.

Οι μύθοι αρέσουν στον λαό σου. Τους αγαπά τους μύθους ο λαός. Και τσακ…συσσωρεύεται δίπλα σου. Του σερβίρεις και μερικά τσιτάτα περι δωσίλογων, Μερκελιστών, γοναράδικων, κρεμάλων, ειδικά δικαστήρια…και γίνεται απόλυτος σύμμαχός σου.

Εκλέγεσαι. Βρίσκεις και τον απόλυτο εκφραστή των παραπάνω στο πρόσωπο του Ακροδεξιού εθνικιστή Πάνου Καμμένου. Βολεύεσαι μια χαρά. Στο άκουσμα »στα τέσσερα», χειροκροτάς και χαμογελάς. Σε κείνο περι »Κούγκι» ριγείς. Όποιος διαφωνεί μαζί σας ξαφνικά βαπτίζεται »φασίστας» ή »διαπλεκόμενος». Εσείς είστε οι σωτήρες του έθνους. Οι εθνικολαϊκιστές αγωνιστές.

Και τσουπ…έρχεται το μνημόνιο. Εξαφανίζεται η αντιμνημονιακή σου πολιτική αλλά έχεις όλα τα παραπάνω να συντηρήσεις. Εξάλλου, αυτά είναι που σε έφεραν στην εξουσία.Κατάφερες να οδηγήσεις μια ολόκληρη χώρα στα βήματα του εκφασισμού.Μιλάς για δημοκρατία και ειλικρίνεια συνέχεια, σε κάθε δήλωση σου. Γιατί μέσα σου ξέρεις, πως αυτά τραυμάτισες πρώτα-πρώτα. Αργά ή γρήγορα, οι μύθοι που δημιούργησες, θα σε καταστρέψουν γιατί ο λαός μπορεί να αγαπά τα παραμύθια αλλά παύει να πιστεύει σ’αυτά όταν δεν υπάρχει δράκος.

Και δυστυχώς για μια ακόμη φορά, τείνω να θυμηθώ τη φράση του Jean Cocteau : Η Ελλάδα είναι ένα πτώμα που το έχουν καταφάει οι μύθοι της.

 

από τον τοίχο της Maria Kiriakidoy στο facebook

Advertisements