Hocus-Pocus and the POTUS

Παρατηρητήριο

Εμένα δε θα με ένοιαζε που κάποιος Έλληνας πρωθυπουργός βλέπει για 2-3 λεπτά τον POTUS..

Με νοιάζει όμως το ότι αυτός που τον βλέπει τον βλέπει μετά από απίστευτο σπρώξιμο της ιστορικής συγκυρίας αλλά και όπως φαίνεται πατρόνων που κανείς δεν τους κατονομάζει (είπαμε ένας είναι ο Μπαξεβάνης και ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο). Α ναι, και των ζόμπι-ψηφοφόρων χιπστερο-«πουταναόλες», δημόσιοι υπάλληλοι, λοιποί πλανηθέντες (που σε ένα μήνα θα αρχίζουν να πληρώνουν τον καταργημένο ΕΝΦΙΑ and other stories)

Με νοιάζει το ότι ενώ υπήρχαν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ευκαιρίες έναρξης επαφών για συμφωνίες τη στιγμή που τις χρειαζόμαστε όσο ποτέ, η αγραμματοσύνη, η ανικανότητα, η ιδεοληψία και η μπουνταλωσύνη του μικρού αμόρφωτου κατέληξαν σε άδειες βαλίτσες όσο και εάν η Γιάννα προσπάθησε μέχρις παρεξηγήσεως να προβάλλει τον μικρό Αλέξη και να του ανοίξει πόρτες. Ο Λαφαζάνης έφυγε αλλά το φάντασμα του ΛαφαΖώη παραμένει, όπως και η υπαρκτή παρουσία των 53 πόσοι είναι, που κύριος οίδε πότε θα μας δείξουν τα δόντια τους επί ζημία βεβαίως της πατρίδας μας την οποία φυσικά και έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι…

Τέλος με νοιάζει ότι το κακορίζικο σίγουρα θα θέλει να «πικάρει» τους λοιπούς Ευρωπαίους λησμονώντας προφανώς ότι μπορεί μεν η Αμερική να ανοίξει τις δήθεν αγκαλιές της αλλά άλλος ανοίγει το πουγκί και δε θα χαίρεται καθόλου να βλέπει ότι ενώ παρέχει, τα χρήματά του γίνονται γ@&^$^άτικα για να τσιλιμπουρδίζει με εξω-Ευρωπαϊκούς θεσμούς οι οποίοι θα είχαν και κάθε συμφέρον να πλήξουν το Ευρώ -τά’χουμε πει.

Ξέρετε, θα το πω ευθέως: Κανείς δε μας διασφαλίζει ότι το χαρούμενο παιδάκι που όλοι το πιάνουν κορόιδο αλλά το διασώζει και το ψηφίζει αυτιστικά το πιο ζημιογόνο και παρασιτικό κομμάτι του Ελληνικού λαού, δε χρησιμοποιήθηκε και δε θα χρησιμοποιηθεί σαν πολιορκητικός κριός υπερπόντιων «οίκων» για να πληγεί το «Οχυρό Ευρώπη» και το Ευρώ.

Και ξέρετε και κάτι άλλο; Πετύχει-δεν πετύχει η απόπειρα βίαιης παραβίασης της πύλης, είναι η κεφαλή του κριού η οποία πάντοτε θρυμματίζεται ανεξαρτήτως του τι θα πάθουν οι υπόλοιποι που τον κινούν. Και η κεφαλή είμαστε εμείς.

Και ναι, είμαι φιλοαμερικανός, και φιλοαγγλοσάξονας και θεωρώ ότι αυτές οι χώρες μου ταιριάζουν περισσότερο πολιτισμικά. Έχω όμως συναίσθηση και της θέσης μου και ξέρω ότι τα χρήματα που χρωστάμε δεν είναι δολάρια ΗΠΑ, δεν είναι Λίρες Αγγλίας. Είναι Ευρώ. Όπως επίσης ξέρω ότι πάντα όταν αλλού τρως, αλλού πίνεις ή αλλού πας και το δίνεις υπάρχουν συνέπειες. ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και εάν δεν το εννοούσες η αν «δεν είναι αυτό που νομίζεις» που λένε.

Για να μην πω ότι σίγουρα εκτός από τον κο Τσίπρα, και σε κάποιους άλλους μπορεί να αξίζει ένα «well done». Όχι για καλό μας βέβαια.

Γι’ αυτό ανησυχώ.

ΚΚ2

ΥΓ: Εκεί στη ΝΔ καλά; Τι γίνεται; Έχετε «ζυμώσεις» τώρα ε; Και θα «μιλήσει η βάση» της «παράταξης» λέει ε; Και σιγά-σιγά να τα λέτε μη σας κατηγορήσουν (ποιοι; οι Αρειανοί; ) λέει για «εσωστρέφεια» Όχι τίποτα, όλα καλά, χαλαρά και με το «πάσο» σας, έτσι και αλλιώς μάλλον δε φαίνεται να έχει γίνει αισθητή η απουσία σας…
Εφιάλτη ζω ρε π%@$τη μου, την «τρίτη Ελληνική δημοκρατία» μου μέσα… Εφιάλτη χωρίς τέλος, από το 2004 και μετά.

Advertisements