Όλα λάθος

Παρατηρητήριο

Επειδή ένας φίλος με τίμησε με τη φράση: «Μη γράφετε πολλά για τον Τσίπρα γιατί μας διαβάζουν και οι έξω», θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι δεν έχω την ψευδαίσθηση μεγαλείου ότι «μας διαβάζουν οι έξω» για να πληροφορηθούν για τα τεκταινόμενα εντός των Ελληνικών τειχών. Ούτε καν για το σφυγμό της κοινής γνώμης. Έχουν άλλα εργαλεία και πηγές πιο αξιόπιστες.

Εμείς προς το παρόν είμαστε μια συμπαθής κοινωνική μειοψηφία η οποία αν δεν γίνει ένα θαύμα να εκπροσωπηθεί κάπου και κάπως (διότι η ΝΔ δεν… αυτή τη στιγμή σφάζονται βαρώνοι και τους παρακολουθούν συνταξιούχοι και θεούσες ενώ οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι), θα συντριβεί ανάμεσα από τις μυλόπετρες της πολιτικής σκοπιμότητας κάποιων ξένων παραγόντων οι οποίοι δεν πρόκειται να επενδύσουν ούτε ένα δολάριο στην Ελλάδα, για άλλο λόγο έχουν καβαλήσει και στρατολογήσει όποιους και όσους και εάν τους έχουν στρατολογήσει, και ενός άβουλου, αμόρφωτου ιδεοληπτικού και ανίκανου πρωθυπουργού που πρέπει να υπερβεί τεράστια προσωπικά ελλείμματα (και αντικειμενικά) εμπόδια για να έλθει έστω και ένα Ευρώ στη χώρα.
Σίγουρα οι «έξω» δεν είναι Τσίπρες για να περιμένουν να ενημερωθούν από τον πρώτο τυχόντα με τα σπαστά Αγγλικά. Και το ότι δεν μιλάει ο Τσίπρας Αγγλικά είναι στην τελική θέμα μόνο χιουμοριστικών επιθεωρήσεων. Το ότι παραπαίει όμως μεταξύ ανικανότητας και ιδεοληψίας και θέλει να ικανοποιεί πολλά ακροατήρια ταυτόχρονα, τα οποία ο ίδιος και οι πατρόνες του που τον συμβουλεύουν έχουν αφιονίσει για μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους μέσω κοινωνικής μηχανικής κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της εργασίας και της προκοπής και υπέρ του να «βρουν δουλειά» από τον πελαργό, είναι ένα θέμα. Ιδίως όταν δεν υπάρχουν επενδύσεις, που μάλλον κανείς δε νοιάζεται ούτε καν φαίνεται να θέλει να έλθουν.
Όπως και το ότι είναι λαλίστατος και πάει η γλώσσα του ροδάνι όταν μιμείται τον «Ανδρέα» αλλά για τα παραπάνω δεν έχει να πει κουβέντα και όταν είναι να κάνει κάτι καλό για τη χώρα του αλλάζει σαράντα χρώματα, κομπιάζει και βγάζει έρπητες.
Όλα λάθος.
ΚΚ2

Advertisements